Dirigent Elisabeth Blom

Elisabeth Blom begon haar professionele muziekcarrière toen ze The Leiden Choristers (voorheen jeugdkoor Ruach) oprichtte in 2003. Dit koor behaalde de juryprijs en de publieksprijs op het Nederlands Koorfestival in 2012 en werd daarmee Koor van het Jaar. 

 

In 2017 volgde ze Daan Manneke op als dirigent van Cappella Breda.

 

Ze is dirigent en oprichter van The Zed Consort en The Zed Chamber Choir, beide professionele koren. Sinds 2018 leidt ze Kamerkoor Lelystad.

 

Elisabeth Blom was als dirigent acht jaar verbonden aan het Roosevelt College Choir in Middelburg. Verder leidde ze het Achterhoeks Bachkoor, Zeeuws Vocaal Ensemble, Boxmeers Vocaal Ensemble en kamerkoor Ars Vocalis in Delft.

 

Het dirigeren van koren combineert Elisabeth Blom met een carrière als sopraansolist en sopraan in professionele koren. Ze zingt in de kerngroep van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss en Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman. Met ingang van november 2018 is ze als sopraan verbonden aan het Nederlands kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra.

 

Elisabeth Blom studeerde koordirektie aan het Rotterdams Conservatorium bij Wiecher Mandemaker. Vervolgens deed ze de masteropleiding koordirektie bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Haags Conservatorium.  Ze nam deel aan diverse masterclasses, waaronder de Kurt Thomas Cursus en de internationale masterclass for choral conductors in Maastricht.

 

Elisabeth genoot zanglessen van Margareth Roest, Esther Putter, Connie de Jongh, Harjo Pasveer, Rita Dams en momenteel van Hanneke de Wit.

 

 

 

IBAN: NL13INGB 0002 5779 49
BIC: INGBNL2A
KvK:  40282160