Cappella Breda

Dirigent Elisabeth Blom

Elisabeth Blom

 

Elisabeth Blom is sinds september 2017 dirigent van Cappella Breda. Zij volgde Daan Manneke op, die in 1976 het koor oprichtte.

 

Elisabeth Blom is behalve koordirigent ook zangeres. Ze behaalde haar Bachelor's degree koordirectie in Rotterdam bij Wiecher Mandemaker en vervolgde de Masteropleiding koordirectie bij Jos van Veldhoven in den Haag. Daarnaast volgde ze zangonderricht bij o.a. Connie de Jongh, Rita Dams en momenteel bij Hanneke de Wit.

Ze ziet de combinatie van beide als ideaal, want het één versterkt het ander. Haar gedrevenheid en enthousiasme geeft Cappella Breda na het vertrek van Daan Manneke opnieuw inspiratie.

De dirigent van Cappella Breda kan bogen op een inmiddels indrukwekkende carrière. Ze was onder andere dirigent van Ruach Vocaal Jeugdensemble en won met dit ensemble in 2012 de eerste prijs en de publieksprijs op het Nederlands korenfestival. Ze gaf ondermeer leiding aan het Roosevelt College Choir, het Zeeuws Vocaal ensemble en het Achterhoeks Bachkoor. Op dit moment is ze behalve dirigent van Cappella Breda ook dirigent van het Boxmeers Vocaal Ensemble. Elisabeth Blom is bovendien oprichter en artistiek leider van The Zed Chamber Choir en The Zed Consort, beide professionele ensembles in Zeeland.

 

Als zangeres heeft Elisabeth Blom ook haar sporen verdiend. Ze zingt ondermeer bij Cappella Amsterdam, Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, Bachkoor Holland, Studium Chorale Maastricht en het Laurens Collegium Rotterdam.

 
IBAN: NL13INGB 0002 5779 49
BIC: INGBNL2A
KvK:  40282160