Wat is Cappella Breda

 

Cappella Breda is een kamerkoor met een vaste kern van 26 zangers. Voor specifieke projecten wordt deze kern uitgebreid.

In de loop van haar bestaan – het koor is in 1976 opgericht door Daan Manneke – heeft Cappella Breda zich geprofileerd met “grensverleggende” programma’s, andere dingen doen en de dingen anders.

Het koor is ook letterlijk over de grens geweest, naar o.a. Bologna, Brussel,  Barcelona en in Parijs voor concerten in de St. Sulpice en La Madeleine.


Cappella Breda is een graag gehoorde gast op festivals en podia voor zowel oude als eigentijdse muziek. Het koor trad verschillende keren op in het Festival van Vlaanderen, het Oude Muziek Festival in Hoorn en het Muziek Podium Zeeland.


In haar ruim veertigjarige bestaan heeft Cappella Breda de stad verrijkt met zelden gehoorde werken uit de rijke Europese koortraditie. In 2013 heeft het koor in vijf steden de Sweelinckvespers uitgevoerd.

Sinds 2002 maakt Palmzondag in Ginneken met de andere passie vast onderdeel uit van ons programma. Tevens nemen wij deel aan concerten georganiseerd door Brabants Volkoren.

 

 

IBAN: NL13INGB 0002 5779 49
BIC: INGBNL2A
KvK:  40282160